Aranjarea invitaților la nuntă

8 aprilie 2024

aranjarea la mese a invitatilor de nunta

Organizarea meselor la nuntă și așezarea invitaților sunt două dintre cele mai dificile sarcini atunci când îți planifici evenimentul. O bună organizare îi face pe oaspeți să se simtă confortabil și să se bucure că au onorat invitația, la fel cum o singură greșeală în acest sens… poate garanta neplăceri. Așezarea meselor și invitaților la nuntă trebuie să fie o prioritate pentru tine. Află cum poți organiza sala astfel încât să mulțumești - pe cât posibil - pe toată lumea.

1. Alege forma meselor

Înainte să așezi invitații la mese, trebuie să te hotărăști asupra formei acestora. Forma și dimensiunea vor dicta câți invitați pot fi așezați la fiecare masă. De obicei, în sălile de evenimente regăsești una dintre cele 4 variante: rotunde, dreptunghiulare, ovale și pătrate. Fiecare formă are propriile avantaje. De exemplu, poți să așezi mai mulți oameni la o masă dreptunghiulară, pe când mesele rotunde le permit să vorbească mai ușor unii cu ceilalți.

2. Numerotează mesele

Pentru o organizare mai eficientă, numerotează mesele. Astfel, oaspeții își vor găsi masa mai ușor. Sigur că în loc de numere, poți folosi nume sau orice altceva care are o anumită însemnătate pentru voi: orașe, culori, animale etc.

3. Creează un organizator de mese nuntă fizic sau digital

Un organizator al meselor de la nuntă îți permite să lucrezi mai eficient pentru că îți oferă o imagine de ansamblu a sălii. După ce alegi forma meselor și stabilești unde vor fi barul, scena și elementele de decor, începi să faci bilețele cu numerele meselor și numele invitaților. Apoi, le aranjezi de parcă ai lucra cu un puzzle. Avantajul principal e că, în funcție de confirmările obținute la invitațiile de nuntă, poți modifica ușor organizatorul, având o imagine actualizată a invitaților. Pur și simplu dezlipești bilețelul și îl lipești altundeva sau îl elimini cu totul (în cazul în care răspunsul e negativ). Partea și mai bună e că acum există foarte multe instrumente digitale care îți facilitează organizarea meselor de nuntă. Epic Plan e doar una dintre platformele care fac incredibil de ușor să proiectezi un plan digital al așezării meselor și invitaților.

Creează-ți propria invitație online

Vezi modeleÎncepe acum

4. Ține cont de locație

Nu trebuie să pierzi din vedere locația. În afară de mese, în sală vor mai fi și boxe, bar, scenă, ring de dans, foto corner și alte elemente de decor. Trebuie să-ți așezi invitații astfel încât experiența să fie cât mai plăcută pentru fiecare dintre ei. De exemplu, ar fi de preferat să așezi persoanele mai în vârstă mai departe de boxe, formație sau DJ. La fel, dacă ai persoane cu dizabilități (bătrâni în scaun cu rotile sau cu dificultăți motorii), vrei să-i așezi cât mai aproape de una dintre ieșiri, ca să le fie ușor în caz că vor să ia o gură de aer sau să se retragă. La polul opus sunt tinerii, pe care îi poți pune cât mai aproape de ringul de dans.

5. Stabilește unde vor sta mirele și mireasa

După ce ai ales forma meselor, le-ai numerotat, și ai luat în calcul unde vor fi punctele de interes din sală, e momentul să decizi unde vor sta mirele și mireasa. Ei vor fi în centrul atenției la acest eveniment, iar pentru asta se practică două variante:

  • Masa mirilor. E opțiunea tradițională, în care mirele și mireasa stau la masă alături de părinții lor.
  • Masa modernă. E o alternativă mai nouă, în care cei doi sunt în mijlocul restul meselor de nuntă.

6. Decide unde vor sta părinții

Părinții pot sta alături de cuplu, la masa tradițională, sau la mesele proprii. Sunt câteva lucruri pe care trebuie să le iei în calcul:

  • Vor sta socrii mici împreună cu socrii mari, la aceeași masă, sau vor sta la mese separate?
  • Părinții sunt divorțați?
  • Dacă da, părinții divorțați vor aduce și un +1? Dacă pe lista invitaților sunt și cunoștințe de ale părinților, permite-le lor să îi așeze, pentru că ei îi cunosc cel mai bune.

7. Organizează restul invitaților în grupuri

Odată ce ai stabilit unde și cum vor sta mirii și părinții, e momentul să începi să-ți grupezi oaspeții. Vei face asta în funcție de cum te raportezi tu la ei (familie, prieteni din copilărie, colegi de facultate, colegi de muncă), dar și în funcție de ce știi despre ei (vârstă, interese comune sau orice altceva i-ar face să se înțeleaga bine). De exemplu, poți așeza la aceeași masă oameni care călătoresc mult, părinți care au copii de vârste apropiate, persoane din zona de business etc.. Încearcă să îi faci pe toți să se simtă confortabil, combinând la fiecare masă familiaritatea cu un element de „nou”. Și, bineînțeles, evită pe cât posibil să faci gafe: să așezi la aceeași masă rude care știi că nu se înțeleg sau cupluri care s-au despărțit nu demult și doar unul dintre ei vine cu +1.

8. Așază toți copiii la o masă

Dacă știi că mai mulți părinți vor veni însoțiți de cei mici, o idee bună e să faci o masă a copiilor. Și ca să fii sigur că nu se plictisesc, dar nici nu deranjează adulții la nuntă, poți să le oferi niște activități captivante care să-i țină ocupați (de exemplu, cărți de colorat, plastilină, puzzle-uri mici sau lego). Ia în calcul vârsta lor când faci asta.. Un alt aspect important e să nu așezi masa copiilor prea departe de părinți. În primul rând, adulții vor dori să-i aibă mereu în vizor pe cei mici, iar în al doilea rând, și copiii vor fi liniștiți dacă vor ști mereu unde sunt mama și tata.

9. Nu face mese speciale pentru pe cei fără partener

Așezarea meselor la nuntă trebuie gândită astfel încât nimeni să nu fie stingher. Dacă dedici o masă celor singuri, riști să îi pui pe invitații respectivi într-o postură stânjenitoare. Bineînțeles, nu e o idee bună nici să îți așezi prietenul single, care e pe deasupra și introvertit, la o masă plină de cupluri căsătorite. E important deci, să găsești un echilibru.

10. Cere o a doua opinie

După ce ai creat organizatorul de mese nuntă și ți-ai așezat toți invitații, mai cere o părere. Arată-i planul unui alt membru din familie sau unui prieten apropiat, pentru că e posibil să-ți fi scăpat ceva din vedere. Atunci când te concentrezi atât de mult pe fiecare invitat și pe fiecare masă în parte, riști să nu mai vezi imaginea de ansamblu. O privire imparțială din partea altcuiva te poate ajuta în acest sens.

Și sunt atât de multe lucruri de făcut pentru un eveniment, încât invitațiile nu ar trebui să fie încă o bătaie de cap. Cu Attendi, îți faci singur invitațiile digitale, salvând timp și bani. Selectezi tipul de eveniment (nuntă, botez, aniversări, party, evenimente business), îți creezi invitația de la 0 sau personalizezi unul dintre modelele noastre, o trimiți online și primești confirmări pe loc. Ai acces în timp real la lista de participanți în aplicație, ceea ce îți permite să-ți creezi eficient organizatorul de mese la nuntă!

  • Personalizare completă

  • Distribuire ușoară

  • Confirmare instantă

Încearcă gratuit

Produs

AcasaModele InvitatiiInvitatii pentru nuntaInvitatii pentru botezInvitatii pentru partyInvitatii pentru aniversarePreturiParteneri

© 2022 Attendi.ro