5 mai 2024
via BURDDY Luxembourg
Botezul e unul dintre cele mai importante evenimente odată ce ai devenit părinte, deci înțelegem grija și dorința de a ieși perfect. Dacă mai demult, botezul era doar despre creștinerea copilului la biserică și o gustare în sufragerie alături de rude și nași, în ultimii ani, evenimentul a căpătat o amploare mult mai mare. După creștinarea propriu-zisă, are loc o petrecere de unde nu lipsesc mâncarea, muzica și ursitoarele. Află care sunt pașii în organizarea evenimentului perfect și ce nu trebuie să lipsească de pe lista pentru botez.
Pregătirile pentru botez ar trebui să înceapă cu aproximativ 3 luni înainte de eveniment. Conform tainei creștin ortodoxe, copilul ar trebui să fie botezat între 40 de zile și 4 luni de la naștere. Creștinarea nu poate avea loc în zi de post sau de sărbătoare. Consultă-te cu familia și prietenii, pentru a alege o dată convenabilă pentru toată lumea. La fel de important e să discuți și cu preotul care îl va creștina pe cel mic, pentru a-i verifica disponibilitatea. Mai apoi, rămâne să decizi dacă botezul va avea loc acasă, la o capelă sau la biserică, pentru că în funcție de asta, vei avea nevoie de câteva aprobări. Ar fi minunat dac-ai putea alege o dată în care nu e nici prea cald, nici prea frig. Asta pentru că cel mic oricum va fi foarte solicitat și obosit în acea zi, iar temperaturile extreme i-ar putea accentua disconfortul.
Părinții sunt cei care discută cu preotul detaliile organizatorice – ce trebuie pentru botez și cum se va desfășura. Tot ei sunt cei care trebuie să vină cu certificatul de naștere al copilului. Lista părinților de cumpărături pentru botez:
Alegerea nașilor e un alt aspect important în organizarea botezului. Ei sunt „părinții spirituali” ai celui mic, deci orientează-te spre persoane pe care s-ar putea baza și de la care ar învăța numai de bine. Rolul lor începe încă de la botez. Lista nașilor de cumpărături pentru botez:
Tot nașii sunt cei care se vor ocupa și de taxele bisericești.
Via Christine Constantine Photography
Lista invitaților îți va influența și bugetul pentru botez. În funcție de numărul rudelor și prietenilor pe care vrei să-i ai alături în ziua creștinării copilului, va trebui să alegi și locația. Consultă-te cu partenerul dacă vreți ca evenimentul să fie unul intim sau dacă vreți o petrecere mare. Trimite invitațiile de botez cu 4-6 săptămâni înainte, ca să te asiguri că lumea nu își face alte planuri. Cu Attendi, îți poți crea singur invitațiile, salvând timp și bani. Le faci online, te inspiri din modelele noastre, le trimiți pe orice canal – SMS, Whatsapp, Facebook, Instagram, email – printr-un link, și primești confirmările instant.
Alege din multiplele modele de invitații de botez disponibile. Personalizează-ți invitația și obține confirmarea online a invitaților, evitând telefoanele suplimentare și situații stânjenitoare.
Următorul pas e să alegi unde veți celebra botezul. Poți închiria sala restaurantului tău preferat sau poți organiza petrecerea într-o grădină în aer liber, dacă vremea ține cu tine. Tot în funcție de vreme și sezon, trebuie să rezervi și locația. Dacă botezul va avea loc în luna iulie, trebuie să faci rezervarea cu cel puțin 3 luni înainte. În schimb, dacă va avea lor în luna octombrie, poți face rezervarea chiar și cu 2-4 săpămâni înainte, pentru că în acea perioadă localurile nu sunt atât de aglomerate. Când alegi locația, ia în calcul și următorul pas.
Locația e extrem de importantă pentru că ea dictează cum vei putea pune în aplicare tematica botezului. În funcție de spațiu și aranjarea meselor, vei putea să decorezi sala în ton cu evenimentul. N-ar trebui să lipsească baloanele și aranjamentele florale, dar ai grijă nici să nu încarci prea mult locația. Aceasta e esențială pentru a obține niște fotografii la care să vă uitați cu drag peste ani.
Atmosfera e printre cele mai importante aspecte ale unui eveniment. Uneori, poate salva chiar și un meniu mai puțin spectaculos. Iată câteva lucruri pe care le poți pune pe lista de cumpărături pentru botez, ca să plusezi la capitolul distracție:
Odată ce ai stabilit unde va avea loc botezul, e momentul să iei legătura cu furnizorii. Cateringul (dacă locația nu îți pune la dispoziție mâncarea și băutura), serviciile foto-video și muzica sunt prioritare.
Un alt lucru care ar trebuie să fie pe lista ta pentru botez sunt ursitoarele. Tradiția e menită să aducă un strop de magie, urându-i celui mic toate cele bune – să fie frumos, bun, generos și înțelept.
Mărturiile de la nuntă există și aici. Pregătește-le invitaților tăi mici atenții – poate fi ceva personalizat sau pur și simplu un dulce care să le aducă aminte de participarea lor la botez. Oferă-le cadourile la finalul petrecerii. Și, în cele din urmă, organizarea botezului nu e doar despre liste și cumpărături. E despre celebrarea unui eveniment special din viața ta și a copilului. Nu uita să te bucuri de întregul proces, dar mai ales de ceremonia religioasă și de petrecerea alături de cei dragi.
Personalizare completă
Distribuire ușoară
Confirmare instantă