Idei de petrecere pentru copii acasă

25 mai 2024

idei petrecere copii

Petrecerile în locuri de joacă special amenajate sau în restaurante kid-friendly sunt pe placul celor mici, dar absolut nimic nu se compară cu un party făcut acasă: mai multă libertate, mai multe gustări, mult mai multe idei de pe care le poți pune în aplicare cu minimul necesar și fără un sfârșit oficial al programului care să încheie distracția. Descoperă în continuare pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să dai lovitura cu următoarea petrecere pentru copii!

Tema petrecerii

Alegerea unei teme încă de la bun început îți va ușura tot procesul de planificare. Când faci asta, ia în calcul hobby-urile și interesele copilului, dar și vârsta lui și a celor care vor fi prezenți. Câteva exemple utile pot fi:

  • Disneyland
  • Supereroi
  • Ferma animalelor
  • Pirații din Caraibe
  • Lumea subacvatică
  • La circ

Invitațiile pentru petrecere

Urmează să stabilești tonul petrecerii și să stârnești curiozitatea invitaților. Cum altfel decât anunțându-i de eveniment?! Fă invitațiile pentru party și fii cât mai creativ! Folosește Attendi pentru a le realiza într-un timp foarte scurt, cu un minimum de efort. Le faci și le trimiți online, și ai acces în timp real la răspunsurile invitaților. Iar dacă sărbătoritul e suficient de mare cât să folosească o tabletă sau un laptop, oferă-i lui libertatea de a-și crea propria invitație la petrecere! Ai grijă doar ca cele mai importante informații să fie prezente: data, ora, locația și dacă există un dress code.

Idei de petrecere pentru copii acasă

  1. Camping în sufragerie

    O idee fantastică de petrecere pentru copii acasă e un camping! Deși asta te duce mai întâi cu gândul la o experiență în aer liber, când vreme nu e de partea ta, nimeni nu te oprește s-o faci în interior. Ba dimpotrivă, va fi și mai atractivă! Cei mici vor avea nevoie de saci de dormit, lanterne și, dacă e suficient spațiu, puteți monta un cort. Fă activitatea și mai distractivă citind povești de groază sau cântând în jurul… focului fals.

  2. Seară de film

    Cui nu-i place o seară de film cu prietenii?! Ai grijă să alegi un titlu pe placul tuturor și instalează un ecran și un videoproiector (asta dacă plasma nu e suficient de mare). Nu uita de popcorn!

  3. Petrecere de gătit

    Pentru copiii care iubesc să gătească, un astfel de concurs poate fi atât o experiență distractivă, cât și una educativă. Puteți face pizza de casă, burgeri, clătite, brioșe sau, pentru cei mai curajoși, chiar sushi. Atât doar: cere-le să fie la fel de implicația și când vine vorba de curățenie la final!

  4. Vânătoare de comori

    O altă idee de petrecere pentru copii acasă e o vânătoare de comori. Creează indicii și puzzle-uri pe care copiii să le rezolve, și ascunde o comoară la final. Poți apela și la recuzită și decorațiuni tematice pentru a face activitatea și mai captivantă! Vânătoarea de comori e minunată și pentru a fi organizată în interior, dar cu atât mai mult în exterior.

    Creează-ți propria invitație online

    Alege din multiplele modele de invitații de botez disponibile. Personalizează-ți invitația și obține confirmarea online a invitaților, evitând telefoanele suplimentare și situații stânjenitoare.

    Vezi modeleÎncepe acum

Activități și jocuri

Când alegi activitățile pentru petrecerea de copii acasă, trebuie să ai în vedere tema și vârsta lor. De asemenea, trebuie să ai câteva extra, în cazul în care se plictisesc prea repede sau epuizează toate celelalte idei.

  1. Pictură pe față

    Pictura pe față se numără printre ideile de petrecere pentru copii care se potrivesc indiferent de temă. Și nu, nu trebuie să contractezi un pictor de fețe (deși e o opțiune și asta), ci să iei un set de culori simple, cât mai multe pensoane și să-i întrebi pe participanți dacă se oferă voluntari să fie pictați! Poate fi vorba de un personaj sau o ființă, dar poate fi și ceva ce îi reprezinta – un soare, un zâmbet, un curcubeu etc. Cea de-a doua le va da șansa celor mici să se cunoască și mai bine!

  2. Masă de pictat

    Tot la capitolul culori intră și această idee de petrecere pentru copii acasă, unde cei mici au o masă dedicată picturii. Pot personaliza pietre sau pot face un tablou uriaș cu amprentele lor și, cu ocazia asta, sărbătoritul are un nou cadou!

  3. Tricouri personalizate

    Ia legătura cu părinții ca să afli în avans cât poartă fiecare copil la tricou. Când ajung invitații, oferă-le fiecăruia în parte un tricou alb. Pentru activitatea asta vor mai avea nevoie de markere sau vopsea, pensule, și mănuși. Fiecare copil se va semna într-un fel unic pe tricourile celorlalți. Deși presupune un efort financiar mai mare din cauza materialelor necesare, va rămâne ca o activitate memorabilă pentru copii.

  4. Slime de casă https://lh7-us.googleusercontent.com/docsz/AD_4nXcBCF06OpWlxWnwXUNor4sVXAgv2dAJ2q6bWqZhipl9MRdJEOHVTuyFu2Y0dLQOwqgoKpQ_zkohY0x31TZDqJlo1aR981VmWrb4ZF5kfg1-3Io0-5ji1wS9gXWlKYqSbsfwduMH8iwKccaeuuOhJxBg6VfY?key=n8HxvsQY_4uK46vYnqNHfw via BBC Good Food

Slime-ul a devenit o activitate de nelipsit de la petrecerile pentru copii, întocmai pentru că oferă o libertate atât de mare de joacă. Dar de slime de casă au auzit invitații tăi? Atrage-le atenția cu un colț pregătit special pentru asta: o masă lungă, în interior sau exterior, cu tot ce e nevoie: lipici lichid alb, apă, bicarbonat de sodiu, soluție salină, colorant alimentar (opțional, pentru a colora slime-ul) și sclipici (tot opțional, pentru un efect strălucitor) La final, dă-i fiecărui copil un borcan de sticlă cu o etichetă unde să-și scrie numele și, uite-așa, ai o idee de petrecere care se dublează într-un cadou slime de luat acasă.

  1. Fix la țintă

    Data viitoare când mai ai conserve goale, nu le arunca. Pot deveni o idee de petrecere pentru copii, acasă. Mai întâi, roagă-i să le picteze după bunul plac sau în funcție de temă. Apoi, clădește-le într-o piramidă și așază-i pe „țintași” la o distanță de câțiva metri. Cu un ciorap umplut cu niște boabe de fasole, lasă-i să arunce. Câștigător va fi cel care va doborî toate conservele dintr-un foc.

  2. Scaunele muzicale

    Scaunele muzicale sunt o idee de petrecere pentru copii acasă prin care poți include muzica preferată a sărbătoritului. Ai grijă doar să fie suficiente scaune câți copii sunt, -1.

  3. Proba de flexibilitate

    Pune la încercare flexibilitatea și spiritul competitiv ale celor mici, cu următoarea activitate: ține orizontal o coadă de mătură sau un băț și vezi cât de tare se pot lăsa pe spate invitații, astfel încât să treacă pe dedesubt, fără să-l atingă. Treptat, coboară și tu bățul, ca provocarea să devină tot mai mare.

  4. Șotronul reinterpretat

    O activitate care merge și în casă și în curte, e șotronul reinterpretat. Ai nevoie doar de foi colorate și bandă adezivă ca să creezi un traseu șerpuit și complicat. Cei mici trebuie să-l străbată sărind de la un pătrat la altul. Cine calcă pe podea, asfalt sau iarbă, e eliminat.

  5. Coronițe de flori handmade.

    Flori artificiale, lipici și sfoară. De atât ai nevoie pentru un colț în care copiii să-și dea frâu liber imaginației, ca să creeze coronițe handmade.

  6. X și 0

    Ca să-l faci mai interactiv decât clasicul X și 0, ai nevoie de o perdea de duș sau de o folie de plastic, bandă adezivă și frisbee-uri colorate. Cu banda adezivă marchezi pătratele tablei de X și 0. Jucătorii vor arunca, pe rând, frisbee-urile pe tablă ca să-și învingă oponentul.

Alte sfaturi

Câteva ultime recomandări pentru party-ul pe care urmează să-l organizezi:

  • Petrecerile pentru copii acasă ar trebui să fie despre muzică și dans. Copiilor le place să se exprime liber și pot face asta dansând și cântând. Dacă nu vrei să faci un concurs de dans sau jocuri precum scaunele muzicale, poți organiza o simplă discotecă. Ai fi suprins să vezi cât de bine se simt copiii!
  • Nu exagera cu pozele. La atât de multe petreceri părinții fac poze în continuu, încât riscă să-și enerveze copiii. Da, e în regulă să ai o poză de grup cu toată lumea, dar nu trebuie să stai ore în șir pregătit să surprinzi următorul moment.
  • Nu exagera cu dulciurile și gustările. Zahărul nu face decât să stârnească oboseală, euforie și o dorință pentru mai mult zahăr. O felie de tort e suficientă. Și, pe lângă asta, economisești și bani.
  • Petrecerile nu trebuie să coste mult. Muzică, dans, un dulce și jocuri amuzante care nu necesită multe materiale sunt suficiente pentru cei mici. N-o să-și amintească nici de ornamentul de baloane, nici de șervețelele cu model, nici de tacâmurile de argint și nici de tortul cu 3 etaje. O să-și amintească distracția și socializarea cu prietenii lor. https://lh7-us.googleusercontent.com/docsz/AD_4nXeWf_d8Pf2ulN8_d338k0E2oFNswhv1v1Ez0PZjzZY3ZvOT_MOlOYx8cpLfD6ZtvO3fWBw61w8UaED2XyViTMZh8Dt9-V2_7aslN6tqxUBQTnQovBEpFPpobaYbdOg0FXHH1w3BNOfZoFcneQw87_6Lsl0?key=n8HxvsQY_4uK46vYnqNHfw via Parade
  • Personalizare completă

  • Distribuire ușoară

  • Confirmare instantă

Încearcă gratuit

Produs

AcasaModele InvitatiiInvitatii pentru nuntaInvitatii pentru botezInvitatii pentru partyInvitatii pentru aniversarePreturiParteneri

© 2022 Attendi.ro