Organizare nuntă cu buget redus: 10 tips & tricks

21 mai 2024

organizare nunta cu buget redus

Via Lola Valentina Via Lola Valentina Nunta ta e despre tine, partenerul tău și… bugetul vostru. Nu despre Pinterestul sau Instagramul altora, și nici despre pozele modificate în online și reclamele editate ale sălilor de evenimente. Și da, e posibil să-ți organizezi o nuntă minunată cu buget redus, care să le rămână tuturor în minte, fără datorii sau credite mult timp de acum încolo. Află cum să faci asta, în 10 pași!

Creează-ți propria invitație online

Alege din multiplele modele de invitații de botez disponibile. Personalizează-ți invitația și obține confirmarea online a invitaților, evitând telefoanele suplimentare și situații stânjenitoare.

Vezi modeleÎncepe acum

1. Stabilește-ți bugetul pentru nuntă și ține-te de el

Primul pas în organizarea unei nunți e să-ți stabilești bugetul. În funcție de asta, vei face toate celelalte alegeri: data, locația, serviciile pe care le vei include și numărul oamenilor pe care îi vei invita. Notează-ți:

  1. Suma de care dispuneți deja în momentul de față
  2. Cu ce sumă vă va ajuta familia (dacă e cazul)
  3. Ce sumă veți mai aduna până la data nunții (din nou, dacă e cazul) Dacă toți banii pe care îi aveți pentru eveniment sunt cei de la punctul 1, atunci aceea e suma finală și de acolo porniți totul. Dacă bugetul e unul redus, trebuie să fii conștient de asta pe parcursul organizării și să nu te abați sub nicio formă de la el. Sigur, dacă la final, îți rămân fonduri, poți include și acel cheese bar pe care ți-l doreai de la bun început.

2. Prioritizează ce e important și ce nu

Scrie împreună cu partenerul top 3 non-negociabile pentru fiecare dintre voi. La ce nu sunteți dispuși să renunțați sub nicio formă la nunta voastră? Apoi, luați o pagină întreagă pentru a scrie lucrurile care nu sunt atât de importante și care nu vă afectează dacă se întâmplă sau nu. Aveți într-adevăr nevoie de 2 fotografi? Și de fotograf, și de videograf? Și de dronă? Încercați să puneți cât mai multe pe lista asta, iar la final, dacă aveți buget, puteți să le reprioritiziați și să mai adăugați din ele în marele eveniment.

3. Alege un DJ în loc de o formație

Aceasta e una dintre principalele recomandări ca să-ți organizezi nunta cu buget redus. Știm că formația preferată ar fi un vis devenit realitate la nunta ta, dar dacă Holograf încasează 6.000 EUR la o nuntă, poate fi mai inteligent să angajezi un DJ care te va ajunge nici o treime și care îți poate pune Holograf toată noaptea. Și, decât să te îndrepți spre o trupă mediocră în locul trupei preferate, din nou, mai bine alegi DJ-ul.

4. Fă nunta în extrasezon

În România, extrasezonul nunților înseamnă perioada noiembrie - martie. Vremea e ceva mai rece, dar dacă vrei să te încadrezi într-un buget redus, asta n-o să te deranjeze atât de mult. Cerea pentru rezervarea sălilor de evenimente scade semnificativ în această perioadă și la fel scad și prețurile pentru închirierea locațiilor. Un alt avantaj e că ai șanse mai mari ca invitații să-ți vină la nuntă, din moment ce concurența e foarte mică în aceste luni din an.

5. Alege o locație ușor accesibilă și ocupă-te tu de decorațiuni

Vorbind de locația evenimentului, orientează-te spre una de unde invitații pot ajunge și pleca ușor, eliminând astfel costurile de transport. Mai apoi, compară serviciile care vin la pachet odată cu închirierea sălii. Unii oferă și candy bar sau tort, pe când alții se ocupă strict de meniul format dintr-un număr fix de preparate. De asemenea, e important să știi că de la aceste servicii nu poți avea așteptări prea mare, întrucât sunt standard și de cele mei multe ori, lipsite de flexibilitate. Odată ce ai ales locația, ai șansa să reduci și mai mult cheltuielile de nuntă prin decorarea sălii pe cont propriu. Sigur, dacă ai timp, inspirație și ești o fire creativă, cu siguranță vei găsi o mulțime de idei care să vă reprezinte și să-ți complimenteze evenimentul.

6. Evită zilele de weekend

Sâmbetele și duminicile sunt cele mai scumpe când vine vorba de închirierea locației pentru eveniment. Ba mai mult, nunțile în timpul săptămânii au devenit din ce în ce mai populare, și dacă te ajută să te încadrezi în buget, cu atât mai bine. De asemenea, alegerea unei zile de luni până joi va reduce de la sine lista de invitați, asta în cazul în care erai îngrijorat că ai prea mulți. Mai puține persoane, mai puține costuri pentru catering.

7. Scoate un preparat din meniu

Și dacă tot vorbim despre catering, putem trece la următorul sfat pentru organizarea nunții cu un buget redus. Scoate un fel de mâncare din meniu. Sunt suficiente și trei preparate în loc de patru, și strategia asta a câștigat tot mai multă popularitate în ultimii doi ani. Plus că, dacă atmosfera e bună, nimeni n-o să aștepte să se așeze la masă pentru următorul fel, cu atât mai puțin să le numere.

8. Invită mai puține persoane

Fiecare invitat influențează lista finală de costuri. Micșorează pe cât posibil lista celor pe care îi vrei alături în ziua nunții. Știm că, de obicei, și părinții vin cu proprii invitați, dar încearcă să găsești o soluție de mijloc pentru a împăca pe toată lumea. Pe lângă că vei avea nevoie de un buget cu mult mai mic pentru a acoperi toată cheltuiala, vei fi lângă persoanele cele mai apropiate și îți va fi mult mai simplu să comunici cu toată lumea în timpul evenimentului.

9. Apelează la invitații digitale

Invitațiile digitale pentru nuntă sunt modalitatea perfectă ca să elimini o mare parte din costurile de papetărie. Cu Attendi, îți poți crea singur invitația pentru evenimentul tău. Ai la dispoziție mai multe modele de unde poți alege, deci nu trebuie să fii un expert în design. După aceea, o personalizezi cât să vă reprezinte și o trimiți rapid, printr-un link, întregii liste de invitați. Mai mult decât atât, poți include o secțiune pentru confirmare și ai acces în timp real la răspunsurile oamenilor tăi. Pe lângă banii salvați, mai salvezi și timp pentru că nu mai ești nevoit să livrezi invitațiile în persoană.

10. Redu costul rochiei de mireasă

Una dintre cheltuielile care pot deveni majore la o nuntă e rochia de mireasă. Prețul poate începe de la 300 EUR și poate depăși 10.000 EUR. Totuși, există și opțiuni simple și frumoase care să se încadreze în buget, iar o altă variantă foarte bună e s-o închiriezi. Dacă rochia nu e un aspect non-negociabil pentru mireasă, banii economisiți aici pot fi folosiți în alte scopuri, mai importante pentru voi. Valoare nunții nu definește valoarea voastră sau a căsniciei pe care urmează s-o clădiți. De aceea, nu merită să intrați în datorii sau să rămâneți pe 0 pentru acest eveniment. Și partea bună e că e, urmând sfaturile de mai sus, e absolut realizabil să-ți organizezi nunta visurilor cu un buget redus, care să fie totodată memorabilă și stilată. Totul e să-ți stabilești priorităție și ce poate fi negociabil, și să nu te abați de la bugetul stabilit inițial.

  • Personalizare completă

  • Distribuire ușoară

  • Confirmare instantă

Încearcă gratuit

Produs

AcasaModele InvitatiiInvitatii pentru nuntaInvitatii pentru botezInvitatii pentru partyInvitatii pentru aniversarePreturiParteneri

© 2022 Attendi.ro